චිලි පේස්ට් හදන හැටි
අවශ්ය දුව්ය
කැලි මිරිස් 1 1/2Tsp
සුදු ලූනු බික් 05ක් පමන (ඉතා සිහින් වෙන්න කපා ගන්න )
ලොකු ලූනු පොඩි ගෙඩි 01 (ඉතා සිහින් වෙන්න කපා ගන්න )
සොයා සෝස් 1 Tsp
සියඹලා 2 Tsp
තෙල් 100Ml
දුඹුරු සීනි 1 Tsp
රස අනුව ලුනු
සාදන ක්රමය
භාජනයක් ලිප තබා තෙල් දමා රත් කරන්න මෙය මද ගින්දරෙ රත් වෙන්න හරින්න. තෙල් රත්වූ පසු සුදු ලූනු දමා තරමක රන්වන් පැහැ ගැන්වෙන තෙක් බැද ගන්න. එයට ලූනු දමා රන්වන් පැහැ ගැන්වෙන තෙක් බැද ගන්න.
ගින්දර තරමක් අඩු කර කැබලි මිරිස් දමා මිනිත්තුවක් පමන කලවම් කරන්න (පමන ඉක්මවා බදින්න එපා). සොයා සෝස්,දුඹුරු සීනී,සියඹලා දමා මිනිත්තුවක් පමන කලවම් කරගන්න. රස අනුව ලුනු දමා ගන්න.
මිශ්රණය නිවුන පසු ග්රයින්ඩරයක් ආධාරයෙන් තරමක් අඹරා ගන්න ( පමන ඉක්මවා අඹරන්න එපා). හොඳින් සෝදා වියලා ගත් ජෑම් බෝතලයක අසුරා ශීතකරනයේ තබා ගන්න.
මෙය සිසිල් කාලගුණයක් යටතේ මාසයක් පමන කල් තබා ගත හැක. ඔබත් චිලි පේස්ට් හදන්න උත්සහ කරන්න. ලෙහෙසියි පහසුයි.
0 comments: